Over projecten, modellen, opleveringen en andere informatie

Kantoormeubelbranche schaart zich achter circulaire economie

Kantoormeubelbranche schaart zich achter circulaire economie

Afgelopen dinsdag schaarde een groot deel van de Nederlandse kantoormeubelbranche zich achter de principes van de circulaire economie. Daarnaast werd tijdens het circulair symposium, dat georganiseerd werd door de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (V.I.P.) , uitgesproken dat de branche de overheid ondersteunt in haar streven naar een circulair Nederland in 2050. 

Meer dan 100 professionals in de kantoormeubelbranche hadden zich verzameld in Zuidpark in Amsterdam. De locatie was bij uitstek geschikt voor de organisatie van het eerste circulair symposium voor de kantoormeubelbranche zegt Peter Veer, oud directeur van onder andere kantoormeubelfabrikanten Ahrend en Gispen en tegenwoordig voorzitter van de V.I.P.: “Zuidpark is een prachtige ingerichte locatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is een gebouw dat laat zien dat bewust omgaan met de wereld om ons heen kan leiden tot hele mooie en duurzame oplossingen waar je ook efficiënt en met plezier kunt werken”. 

Keynote speakers schetsen visie, implementatie en beleid
De dag in Zuidpark bestond uit lezingen van een aantal gerenommeerde key-note speakers voordat de ondertekening van het circulair beleid als sluitstuk plaatsvond. Sabine Rau-Oberhuber van bureau TurnToo opende de dag met haar visie op duurzaamheid en circulariteit. Aan de hand van tal van voorbeelden schetste zij de noodzakelijkheid van een circulaire toekomst en maakte de aanwezigen deelgenoot van haar visie op een afvalloze wereld. Michel Schuurman van MVO Nederland haakte daar op in door voor ondernemingen de praktische mogelijkheden te schetsen. Circulair beleid vraagt volgens hem om andere verdienmodellen en een andere manier van organiseren. Tenslotte lichtte Sanne Westra van het Directoraat Generaal Milieu Internationaal toe hoe de overheid het circulair beleid vormgeeft en welk pad zij daarbij de komende jaren zal volgen. 

Ondertekening Circulair Beleid stap voorwaarts
Na een drietal workshops voor de aanwezigen (circulair ontwerpen, circulair ondernemen en circulair meten) , was het woord weer aan Peter Veer die namens alle leden van de V.I.P. het circulair beleidsdocument van de vereniging presenteerde. “Al onze leden ondertekenen dit beleidsdocument van de V.I.P. en scharen zich op die manier achter de uitgangspunten die dit document formuleert. Ik heb vandaag gemerkt dat er nog veel vraagtekens zijn over de te volgen koers richting een circulaire economie, maar ook dat er veel eensgezindheid is in de overtuiging dat we op een andere manier met onze grondstoffen, en zeker ook met de producten die we daar van maken, moeten omgaan. Deze ondertekening is een eerste stap die de kantoormeubelbranche zet in het veranderen van haar manier van werken. Deze belangrijke eerste stap zal zeker door nieuwe ontwikkelingen gevolgd worden, waarbij de V.I.P. als aanjager en verbindende factor haar rol als brancheorganisatie wil én zal oppakken.” 

De volledige tekst van het beleidsdocument is te lezen op de website van de V.I.P. en zal als basis dienen voor toekomstig beleid van de vereniging en voor de kantoormeubelbranche. 

Vereniging van Inrichtingsprofessionals – www.inrichtingsprofessionals.nl 
Sabine Rau-Oberhuber – TurnToo : www.rau.eu/turntoo/
Michel Schuurman – MVO Nederland : mvonederland.nl/
Nederland circulair – Transitieagenda Circulaire Economie – www.circulaireeconomienederland.nl/transitieagendas/default.aspx
De route naar circulaire kantoorinrichting : www.pianoo.nl/nl/document/13187/route-naar-circulaire-kantoorinrichting   

HUSSL in showroom Castelijn

HUSSL in showroom Castelijn

Een mooie samenwerking in 2017 is een feit, HUSSL is vanaf nu te zien in de showroom van Castelijn. Het is geen geheim dat Nederlands en Oostenrijks design mooi samengaan en dat tonen Turbit Interieur BV en Castelijn. In de showroom gelegen aan de A4 in Roelofarendsveen zijn de meubelen van Castelijn aangevuld met houten stoelen van HUSSL. Deze passen bij elkaar in alle opzichten: het geheel vormt een mooie samensmelting van vormgeving, materiaal, kleur én kwaliteit.

Over Castelijn Meubelindustrie
Het familiebedrijf Castelijn produceert al sinds 1958 tijdloze kasten, eetkamertafels, bureaus, projecttafels en maatwerk meubilair. Alle collecties worden 100% in Nederland ontworpen en geproduceerd. Belangrijke kernwaarden zijn duurzaamheid, milieubewust produceren, service en kwaliteit. Én met de kenmerkende persoonlijkheid van een familiebedrijf.

Interesse om te kijken in de showroom?
Maak een afspraak met Turbit of Castelijn.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur.
Adres: De Lasso Zuid 25, 2371 EV Roelofarendsveen

Brochure 2016-2017

Brochure 2016-2017

Onlangs brachten wij een nieuwe corporate brochure uit voor Turbit. In deze brochure is informatie te vinden over Turbit en welke merken wij vertegenwoordigen in combinatie met fijne sfeerbeelden hiervan. Deze brochure is niet alleen beschikbaar in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits.

Nieuwsgierig? Download ze hier of vraag er naar en we sturen er een op!

Design District 2016

Design District 2016

Over een paar weken vindt Design District weer plaats: op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 juni is het tijd voor deze jaarlijkse interieurbeurs bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Turbit is hier aanwezig met bijna haar gehele productportfolio: Hussl, Planmöbel, Resol en Z-Editions. Waar kunt u ons vinden? Op standnummer S03 (Hussl – Planmöbel – Resol), in de tuin op B04 (Resol), en op standnummer S22 (Z-Editions).

Z-Editions: Epic

Z-Editions: Epic

Z-Creations (onderdeel van Z-Editions) heeft in Milaan de nieuwe collectie stoelen gepresenteerd, genaamd EPIC. EPIC is ontworpen in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Marc Th. van der Voorn. 

Salone del Mobile 2016

Salone del Mobile 2016

Van 12-17 april vindt Europa’s grootste meubelbeurs weer plaats in Milaan: het welbekende Salone del Mobile. Internationale merken, ontwerpers, architecten en designbladen komen samen en veel merken en ontwerpers presenteren nieuwe collecties en modellen. Producten die Turbit aanbiedt zullen hier ook aanwezig zijn: Z-Editons en Resol presenteren beide hun nieuwe modellen.

Nieuw programma Planmöbel: unit

Nieuw programma Planmöbel: unit

Eind 2015 heeft Planmöbel een nieuw programma gelanceerd dat is ontwikkeld in samenwerking met Kinzo.

Unit is een modulair systeem passend bij de huidige werk-ethos en flexibele werkplekken op kantoren. Als systeem is unit in staat verschillende werk-situaties te creëren die dezelfde design-kenmerken behouden. Alle onderdelen op het kantoor komen samen in het geheel, ‘unit’ staat immers voor ‘samenkomen’. Meer weten? Download hier de catalogus.

Design District 2015

Design District 2015

Van 3-5 juni 2015 vindt Design District plaats in Zaandam. Turbit zal hier aanwezig zijn met een gecombineerde stand van Hussl en Z-Creations. Hussl zal tevens hier haar nieuwe collectie Alpin presenteren. Kom deze collectie eens uitproberen! Kijk voor meer informatie op www.designdistrict.nl

Alpin

Alpin

De nieuwste Hussl collectie Alpin is ontworpen door designstudio EOOS uit Oostenrijk. Het ontwerp is het resultaat van een fascinatie voor het archaïsche meubilair uit de Alpen regio. Een tentoonstelling door EOOS op het ‘Architecture and Tirol Forum’ leidde tot de samenwerking met Hussl. Samen zijn zij gekomen tot diverse modellen in de collectie, van bank tot barkruk en van onbewerkt tot een full-over beits.

Facilitair 2015

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Van 14-16 januari vind de vakbeurs Facilitair 2015 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Turbit is hier aanwezig op de stand van Z-Creations van producent De Zetel. U kunt ons vinden op Stand 1B.107. Openingstijden: woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 19.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wij hopen u te zien!

Nieuw model

Z-Creations heeft eerder dit jaar een nieuw design van Stefan Schöning in de collectie opgenomen. Uiteraard tonen wij deze ook aan het publiek tezamen met enkele andere succesvolle modellen.

ORGATEC 2014

Het Oostenrijkse Hussl is aanwezig op de Orgatec, deze vindt plaats van 21 – 25 oktober in Keulen (DUI). Turbit staat hier ter vertegenwoordiging van de Nederlandse en Belgische markt voor Hussl.

Op de stand wordt het nieuwe model Alpin gepresenteerd en een selectie uit de huidige collectie, zoals model FORUM en model ST6. U vindt ons in Hal 10.2 Stand Q.018

Biennale Interieur 2014

Van 17-26 oktober vind de Biennale Interieur 2014 plaats in Kortrijk (België). Turbit is hier aanwezig op de stand van De Zetel die zij tezamen met Outdoor Wood Concepts hebben. U kunt ons vinden in Hal 1 Stand 107. Wij hopen u te zien!

Presentatie nieuw model

Z-Creations presenteert hier ook een nieuw design van Stefan Schöning in de collectie. Mis het niet!
Download de persmap van Z-Creations voor Biennale Interieur 2014 hier.

Design District 2014

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Van 21-23 mei 2014 was Turbit aanwezig op Design District in Zaandam. Het was voor ons een geslaagde beurs met veel publiek. U kunt hier nogmaals de kaart bekijken die u als uitnodiging heeft ontvangen van ons en enkele foto’s van onze stand.

Design District is een vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Ongeveer 150 kwalitatieve deelnemers tonen op een beursvloer van 6.000 m² en in de directe omgeving hun producten op het gebied van interieurdesign.

In april uitgelicht: Ingrid

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Turbit zet regelmatig een van zijn collecties en/of modellen centraal door een ansichtkaart naar u te sturen. In de maand april is dat de collectie Ingrid van het Belgische Z-Creations. Meer weten? Kijk op onze Z-Creations pagina voor een overzicht van alle producten en klik hier voor de complete brochure van de Ingrid.

In februari uitgelicht: Buzzy

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Turbit zet regelmatig een van zijn collecties en/of modellen centraal door een ansichtkaart naar u te sturen. In de maand februari is dat de collectie Buzzy van het Belgische Z-Creations. Meer weten? Kijk op onze Z-Creations pagina voor een overzicht van alle producten en klik hier voor de complete brochure van de Buzzy.

Mine Collectie wint Henry van de Velde label

  • mine, henry van de velde label, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

De Mine Collectie van Z-Creations, ontwikkeld door Studio Segers, heeft de prestigieuze Henry van de Velde label 2013 te pakken. Design Vlaanderen reikt sinds 2006 de Henry van de Velde labels uit aan vernieuwende, vormelijk goed ontwikkelde en technisch verfijnde producten en projecten. Het gaat om een kwaliteitslabel dat herkend en erkend wordt in binnen- en buitenland.

In januari uitgelicht: T-Bone

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Turbit zet regelmatig een van zijn collecties en/of modellen centraal door een ansichtkaart naar u te sturen. In de maand januari is dat de collectie T-Bone van het Belgische Z-Creations. Meer weten? Kijk op onze Z-Creations pagina voor een overzicht van alle producten en klik hier voor de complete brochure van de T-Bone. Deze kaart geldt tevens als uitnodiging om onze stand te bezoeken op de beurzen Facilitair (Den Bosch) en Maison & Objet (Parijs).

In december uitgelicht: Mine

  • cupcup, de zetel, z-creations, turbit interieur, interieur, houten stoelen, houten tafels, design, projectmeubilair, horeca meubilair, zorg meubilair, inrichting

Turbit zet regelmatig een van zijn collecties en/of modellen centraal door een ansichtkaart naar u te sturen. In de maand december is dat de collectie Mine van het Belgische Z-Creations. Meer weten? Kijk op onze Z-Creations pagina voor een overzicht van alle producten en klik hier voor de complete brochure van de Mine.

Rabobank GHN – Boardroom

  • klober, klöber, rabobank, interieur, kantoorinrichting, bureaustoel, bureau, design, boardroom

In november is het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank Groene Hart Noord (Roelofarendsveen) in gebruik genomen. Turbit Interieur is hier vertegenwoordigd met Hussl in het restaurant en voor de boardroom hebben wij stoelen van Klöber geleverd, foto’s hiervan vindt u boven dit bericht.

Rabobank GHN

In november is het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank Groene Hart Noord (Roelofarendsveen) in gebruik genomen. Turbit Interieur is hier vertegenwoordigd met Hussl in het restaurant en voor de boardroom hebben wij stoelen van Klöber geleverd, die kunt u hier bekijken.